Hälseneinflammation behandling

Vi behandlar kronisk hälseneinflammation, både i mittendelen och mot hälbenet, med stötvågsbehandling tillsammans med hemövningar och en speciell tejpning för att påskynda läkningsprocessen.

Vi har genom granskning av flertalet studier, och genom beprövad erfarenhet, kommit fram till att stötvågsbehandling är en mycket effektiv behandlingsmetod (8) och att stötvågsbehandling och hemövningar är mer effektivt mot hälseneinflammation än bara excentriska tåhäv (9) eller injektioner med PRP, platelet rich plasma. PRP har i studier inte visat sig vara signifikant bättre än excentriska tåhäv (10), och excentriska tåhäv har visat sig vara mindre effektivt än stötvågsbehandling (11). I den här studien blev endast 44% av patienterna med kronisk achillestendinos i mittendelen bra eller bättre efter injektion av det skleroserande medlet Ethoxysclerol (12).

Boka din stötvågsbehandling i Stockholm hos oss på Kroppscompagniet!

Andra behandlingsmetoder:

Vila har ingen vetenskapligt bevisad effekt (2).

Inlägg har ingen vetenskapligt bevisad effekt (2).

Antiinflammatorisk medicin har ingen vetenskapligt bevisad effekt (2). Endast smärtlindring medans medlet verkar.

Kortisoninjektion har ingen vetenskapligt bevisad effekt (2)

Kirurgi – 60-70% av patienterna upplevde acceptabla resultat på lång sikt (2)

Koncentrisk träning av vad och lårmuskulatur – ingen vetenskaplig effekt (2)

Skleroserande injektioner – mittendelen av senan – 44-80% goda korttidsresultat, nedre delen av senan och fästet mot hälbenet – 70% goda korttidsresultat (2). Skleroserande injektioner sprids ofta ut under en 12-månaders period, med en injektion var tredje månad. Risker med skleroserande injektioner innebär en uttorkning av senan, med risk på lång tid att senan går helt av (icke publicerad rapport från världsledande forskare i ämnet)

Akupunktur: viss smärtstillande effekt.

 

<< tillbaks till hälseneinflammation